POST DEPRESSIO

DEPRESSIÓ? NO, GRÀCIES!

Hi ha gent que pensa que la depressió és una malaltia imaginària, però és la principal causa de discapacitat en el món desenvolupat, i juntament amb l'ansietat, és la porta d'entrada a greus trastorns, podent afectar entre altres, al sistema immunitari.

La gran competitivitat i els elevats nivells d'exigència social a la que ens veiem sotmesos, ens obliguen a viure en permanent sobreesforç. Quan la persona s'esgota, pateix una pèrdua important o no veu sortida als seus problemes, acaba ensorrant-se i deprimint-se. La persona deprimida, no sol veure altres sortides més que refugiar-se sota els efectes dels antidepressius, el menjar, la beguda, l'aïllament..., mentre espera que els problemes es resolguin per si sols.

Aquesta actitud passiva de la persona deprimida, i la seva creença en la falta de control sobre els successos externs, afavoreix que no s'afrontin adequada i positivament les causes de la depressió, afavorint així, que es mantingui el problema i que els seus efectes es perllonguin en el temps, perjudicant-la cada cop més, a ella i als  qui l'envolten.

És imprescindible doncs, modificar aquesta situació passiva, impotent i negativista. I per aconseguir-ho, és molt recomanable demanar ajuda psicològica. Actualment, anar al psicòleg és quasi bé tant normal com anar al gimnàs per millorar el cos, o a la perruqueria per millorar la imatge del rostre, doncs permet millorar la nostra imatge emocional, i en el cas de la depressió, pot ajudar no tan sols a superar-la, sinó també a preveure possibles recaigudes.

Hi ha molts estudis que han confirmat i demostrat l'eficàcia de certes tècniques de psicoteràpia en la depressió. I També s'ha demostrat que existeixen recursos biològics naturals que poden aportar un gran benefici, entre els que destaquen especialment els àcids grassos Omega-3, els quals varen ser recomanats per l'Associació de Psiquiatria Americana com a preventiu i com a complement en el tractament per la depressió, doncs l'evidència que aportaven moltes investigacions així ho demostraven.

Combinant sinèrgicament els beneficis de les tècniques psicològiques i els de les ajudes naturals, i promovent alhora un règim de vida més natural i equilibrat, la persona deprimida pot superar la depressió i sortir enfortida de tal manera, que pugui arribar a dir amb força i alegria: -Depressió? No, gràcies!-

Josep Maria Guillén i Lladó - Psicòleg i Naturópata

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu aportación

Deja de fumar YA!

Post más valorados en los ultimos 30 dias